FlyBosnia uskoro dobija novi avion, uspostavljaju letove do Antalije

Bosanskohercegovačka aviokompanija FlyBosnia uskoro dobija novi avion Airbus 320 iz kompanije Onur Air, nakon čega planiraju uspostaviti letove za Antaliju.

Avion koji FlyBosnia očekuje da će stići otkako je počela ova godina, skoro je spreman i trenutno se farba u boje kompanije, piše EX-YU Aviation News.

Oni su ranije razgovarali sa direktorom u ovoj aviokompaniji koji je kazao da očekuju četiri nova aviona od čega bi dva trebalo da stignu do aprila, a druga dva u četvrtom kvartalu 2021. godine.

Još uvijek ova FlyBosnia nema nijednu dostupnu adresu za rezervaciju leta, no ranije je rečeno da će se letovi uspostaviti čim stignu novi avioni. Plan je letjeti za Španiju i Italiju, a u ljetnoj sezoni će, u ime turističke agencije Centrotrans Tours, uspostaviti charter letove do Antalije.

U novembru prošle godine Međunarodni aerodrom Sarajevo je raskinuo ugovor sa FlyBosnia nakon što aviokompanija nije podmirila dugove. Najvjerovatnije je pitanje duga riješeno, a FlyBosnia od ljeta planira upostaviti charter letove za turiste iz Saudijske Arabije i Kuvajta koji posjećuju Bosnu i Hercegovinu.