Grad Zenica pomaže Udruženje građana za borbu protiv šećerne bolesti Zenica

Gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića danas su posjetili članovi Udruženja građana za borbu protiv šećerne bolesti Zenica, a tom prilikom razgovarali su o brojnim izazovima sa kojima se susreću u svakodnevnom radu.

Prema riječima Zorana Berberovića, predsjednika Udruženja, nakon što je došlo do promjene u rukovodstvu praktično su krenuli od nule.

“Udruženje je osnovano 1989. godine, a aktivno radi od 2012. godine odnosno deset godina. Imamo 3.328 registrovanih dijabetičara u Udruženju, a želim istaći kako dijabetes nije pojedinačna bolest nego porodična tako da je taj broj znantno veći”, kaže Berberović.

Kako bi svoj rad unaprijedili, Berberović je istakao kako bi im trebale adekvatnije prostorije i pomoć Grada, što im je gradonačelnik Kasumović i obećao.

“Grad će vam dati na besplatno korištenje prostorije koje izaberete, ali i sredstva za njihovu adaptaciju. Iz razgovora sam shvatio da vam je potrebna i finansijska pomoć za kupovinu trakica za mjerenje šećera u krvi, stoga očekujte našu pomoć i u tom pogledu”, rekao je gradonačelnik Kasumović.

Predsjednik Berberović zahvalio se gradonačelniku na razumijevanju i svesrdnoj podršci.

“Ovo je ogromna odskočna daska za sve ono što želimo raditi. Namjera je da se povežemo sa evropskim gradovima, a zahvaljujući Vašoj pomoći to će sada biti mnogo lakše učiniti. Neizmjerno vam hvala u ime svih dijabetičara, naših članova, što se još jednom pokazali da imate sluha za sve kategorije građana”, poručio je Berberović.