Gradonačelnik Fuad Kasumović primio u oproštajnu posjetu generalnog direktora kompanije ArcelorMittal Zenica Biju Naira

Generalni direktor kompanije ArcelorMittal Zenica Biju Nair boravio je danas u oproštajnoj posjeti gradonačelniku Zenice Fuadu Kasumoviću.

Bila je to prilika da se podsjeti na dosadašnje rezultate koji su plod dugogodišnje uspješne saradnje između Grada Zenica i kompanije ArcelorMittal Zenica.

Gospodin Biju Nair je naglasio kako Grad Zenica treba biti ponosan na projekat osnivanja zajedničke kompanije “Toplana Zenica”, u kojem je partner zajedno sa kompanijom ArcelorMittal Zenica, KPA Unicon i FinnFund iz Finske.

Realizacijom ovog projekta, vrijednog oko 53 miliona eura, grad Zenica će na potpuno ekološki prihvatljiv način riješiti višedecenijski problem zagrijavanja stambenih i poslovnih objekata.

Gospodin Biju Nair posebno je pohvalio hrabrost i odlučnost gradonačelnika Kasumovića u namjeri da poboljša i unaprijedi uslove života u Zenici, kao i njegove napore za realizaciju projekta izgradnje nove toplane. Kazao je da će iz Zenice i BiH ponijeti najljepše utiske.

Gradonačelnik Fuad Kasumović čestitao je gosp. Biju Nairu na profesionalnom unaprijeđenju.

Gospodin Biju Nair će svoj radni angažman nastaviti u Kazahstanu.

U ime Gradske uprave Zenica i u svoje lično ime zahvaljujem Vam se na saradnji. Nesebično ste nam pomagali da riješimo ključni problem ovog grada, a to je grijanje“, rekao je gradonačelnik Fuad Kasumović.

Na kraju susreta gradonačelnik Kasumović je gospodinu Biju Nairu poklonio sliku s motivom Zenice.

 

Izvor: zenica.ba