Gradonačelnik organizovao prijem za najuspješnije učenike srednjih škola

Na velikoj sceni BNP danas je upriličen svečani prijem učenika generacije i najuspješnijih učenika srednjih škola u Zenici.

Već tradicionalno, po završetku školske godine Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom organizira ovaj svečani prijem kako bi najboljim učenicima čestitao na ovom izvrsnom uspjehu koji su do sada postigli, te zaželio sve najbolje u daljnjem školovanju i životu. Na današnjem prijemu prisustvovalo je 137 najboljih srednjoškolaca iz 12 škola, te im je tom prilikom uručeno po 100 KM i knjiga Tvrđava pisca Meše Selimovića

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović u svom obraćanju je istakao izvrsnost ovih učenika u njihovom dosadašnjem školovanju koje je na radost njihovih roditelja, a na ponos cijele lokalne zajednice. Istakao je i uvjerenje da će svi uspješno upisati i završiti željeni fakultet.

U razgovoru za Zenicainfo.ba jedan od najuspješnijih učenika Ekonomske škole Ajnur Hadžić kaže da je ovo priznanje za njega nagrada za sav njegov rad i trud, ali skromno dodaje kako to nije dokaz da je bolji od drugih, već da je samo životno nagrađen za ono što je dobro.

Uz Ajnura svečanom prijemu, izmedju ostalih, nazočila je i Melisa Hodžić učenica generacije Srednje medicinske škole Zenica koja se zahvalila svojim nastavnicima i roditeljima, te smatra da je ovaj čin svečanog prijema veliki podstrek za sve učenike.