Gradska uprava finansira projekat energetske efikasnosti na objektu TechnoParka u Zenici

Uporedo sa provedbom projekata utopljavanja stambenih zgrada na prostoru Grada Zenice, Gradska uprava je obezbijedila i realizaciju projekta „Utopljavanje objekta TechnoParka Zenica“ u Poslovnoj zoni Zenica I.

„Riječ je o projektu, kojeg zajednički implementiramo sa Fondom za zaštitu okoliša FBiH, ukupne vrijednosti od 210.000 KM, u čemu Grad Zenica učestvuje sa iznosom od oko 110.000 KM iz svog ovogodišnjeg budžeta, dok ostatak finansira pomenuti Fond na nivou Federacije BiH“, navodi Amra Mehmedić, pomoćnica gradonačelnika za privredu i upravljanje razvojem.

„Projekat podrazumijeva implementaciju mjera energetske efikasnosti, odnosno izolaciju vanjskih zidova i zamjenu vanjske građevinske stolarije, a glavni cilj svega je smanjenje potrošnje energije, potrebne za zagrijavanje ili hlađenje objekta, a svakako i povećanje komfora korisnika ovog objekta, kojim upravlja Zenička razvojna agencija ZEDA i u kojem djeluje 25 preduzeća“, pojašnjava Amra Mehmedić, pomoćnica gradonačelnika Zenice za privredu i upravljanje razvojem.

Radovi na utopljavanju zgrade TechnoPark Zenica započeli su u julu, a njihov završetak se očekuje u prvoj polovini decembra ove godine.

 

Izvor: zenicainfo.ba