Iako nije bilo spektakularnog dočeka, Vlašić prepun u prvim danima Nove godine

Ove godine na Vlašiću nije bilo spektakularnog dočeka Nove godine, kako je to bio slučaj predhodnih godina kada su hiljade turista, što na otvorenom, što u hotelskim i ugostiteljskim objektima ispraćali Staru i dočekivali Novu godinu uz nezaboravne vatromete i muziku.

Pandemija korona virusa teško je pogodila sektor turizma i uslužnih djelatnosti. Ipak, Turistička zajednica Srednjobosanskog kantona, Općina Travnik i vrijedni turistički radnici otvarajući zimsku turističku sezonu proglasili su Vlašić “Corona free” destinacijom, želeći na taj način dati do znanja da su preduzete mjere kako bi zaljubljenici prirode i zimskih sportova mogli, uz poštivanje propisanih mjera, uživati.

Organiziranog dočeka Nove godine nije bilo,a posjetioci su u vikendicama u krugu porodica ili u manjim grupama dočekivali Novu godinu. Prvog i drugog dana Nove 2021. godine Vlašić je bio krcat posjetiocima, skijaške staze u punom godinu. kakva je gužva vladala na Vlašiću najbolje svjedoće fotografije sa društvenih mreža.

 

Izvor: travnik-grad.info