Inovacije u poslovanju firme “Fedi”

U okviru vaučer programa iz Mehanizama za podršku implementaciji strategija razvoja malih i srednjih preduzeća, zenička firma Fedi u saradnji sa preduzećem za softverski inžinjering “Imperea” realizovala je uvođenje inovacije u poslovanju kroz Fedi Loyalty aplikaciju sa kojom je integrisan i webshop.

U saradnji Zeničke razvojne agencije ZEDA, Grada Zenica i Ede – Agencije za razvoj preduzeća iz Banjaluke, 8 preduzeća iz Zenice je podržano u uvođenju inovacija, uz finansijsku podršku Švedske.

Preduzeće Fedi d.o.o. bavi se proizvodnjom, distribucijom i prodajom repromaterijala i proizvoda za hobi i art umjetnički program, kroz veleprodaju vlastite maloprodaje u Zenici, Sarajevu, Tuzli, Mostaru i Usori kao i webshop prodaju.
Proizvodni asortiman uključuje proizvode i poluproizvode od drva i MDF-a, a u poslovnicama je moguće pronaći potrebne repromaterijale za umjetničke tehnike kao što su slikarstvo, pletenje, izrada nakita, vitraž, dekupaž i druge hobi tehnike.

Fedi d.o.o. trenutno ima 28 većinom mladih uposlenika, a 80 posto njih su svoje prvo radno iskustvo imali upravo u ovom preduzeću.

 

Izvor: zenicainfo.ba