Teniska sezona u BiH počinje 15. januara

Ovogodišnja teniska sezona u BIH biće zvanično otvorena 15. januara Zimskim dvoranskim prvenstvom BIH za juniorke do 12 godina, koje će se održati u Banja Luci.

Nakon toga tokom januara i februara slijedi još 10 zimskih prvenstava za kategorije do 10, 12 14,16 i 18 godina. U Teniskom savezu BIH trenutno je u pripremi i kalendar takmičenja za 2022. godinu na otvorenom.

„Nadamo se da će 2022. godina biti bolja i uspješnija od predhodne godine. Osim Zimskog prvenstva BIH za juniorke i juniore koje će biti održano u Banja Luci i Tuzli, većina takmičenja biće održana u Sarajevu. Zašto Sarajevo? Iz prostog razloga što Sarajevo ima najveći broj pokrivenih terena. Ima najbolje uslove i mislim da će se igrati čak na osam terena, ako bude potrebno. Mi nažalost u Zenici nemamo uslova“, izjavila je Azra Baručija-Koluh, član Takmičarske komisije TS BIH.

U Tenis savezu BiH u pripremi je kalendar takmičenja na otvorenom za 2022. godinu. Klubovi su mogli aplicirati za organizaciju turnira do 25. decembra.

„Zenica dakle ponovo ima samo jedan klub koji se prijavio za organizaciju takmičenja. To je Tenis klub Čelik koji je aplicirao sa svojim standardnim turnirima. To su turniri do 10, 12 i 14 godina. S obzirom na prethodne godine i dobru organizaciju vjerujem da ćemo dobiti organizaciju tih turnira. Još u septembru prošle godine smo aplicirali za Međunarodni juniorski teniski turnir iz kalendara Tenis Europe. U decembru nam je odobren turnir a jedina izmjena ove godine je što je turnir pomjeren za jednu sedmicu kasnije. Turnir je predviđen od 2. do 7. maja. Kvalifikacije idu 30. aprila i 1 maja. Nadamo se da će što se tiče zdravstvene situacije sve biti u redu“, izjavila je Azra Baručija-Koluh.

Teniski tereni u Zenici na Kamberovića polju su trenutno konzervirani i čekaju toplije proljetne dane. Sezona na otvorenom u Zenici ako dozvole vremenske prilike mogla bi početi u aprilu.

 

Izvor: zenicainfo.ba