Kompanija Rasiyat iz Ujedinjenih Arapskih Emirata investira u Zenicu

Gradonačelnik Zenice, Fuad Kasumović sa saradnicima, primio je danas izvršnog direktora kompanije Rasiyat iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Muhammada Al-Yamanija, s kojim je u augustu ove godine potpisan Memorandum o saradnji i dogovoreni prvi detalji projekta izgradnje trgovačkog centra i rekreativnog kompleksa, na zemljištu smještenom u budućoj Poslovno-rekreativnoj turističkoj zoni Zenica-Jug.

Kompanija Rasiyat iz Ujedinjenih Arapskih Emirata bavi se građevinskim, dizajnerskim i trgovačkim poslovima, a zainteresovana je za ulaganja u Zenicu.

Očekuje se da će sa izgradnjom Koridra Vc, budući trgovački i rekreativni centar značajno povezati Zenicu sa okruženjem, ali i zemljama regije.

„Vjerujemo da će budući trgovački i rekreativni centar postati strateška lokacija, koja će omogućiti razvoj Zenice u mnogim segmentima, u gostoprimstvu, trgovini, smještaju i postati atraktivna destinacija za cijelu regiju. Na istraživanjima se radi već tri mjeseca i nadamo da ćemo dobrim planiranjem i uz dobru saradnju i podršku gradske administracije realizovati taj cilj“, istakao je danas izvršni direktor kompanije Rasiyat, Muhammad Al-Yamani.

Po njegovim riječima, ukoliko bude teklo sve o planu, cijeli kompleks sa raznovrsnim poslovnim i zabavnim sadržajima, privlačnim za turiste i za domaće konzumente, mogao bi biti gotov u idućih šest ili sedam godina.

Prvi projekat koji će predviđati elemente saradnje, finansijsku konstrukciju i sam izgled budućeg centra u Poslovno-rekreativnoj turističkoj zoni Zenica-Jug, kako je najavljeno iz Gradske uprave, mogao bi se naći na stolu već u augustu iduće godine.

Direktoru kompanije Rasiyat iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Muhammadu Al-Yamaniju uručen je danas dar Gradske uprave, djelo likovnog umjetnika, Merseda Berbera.

 

Izvor: zenicainfo.ba