Košarkaši Čelika se nadaju prvoj domaćoj pobjedi u ovoj sezoni

U dosadašnjem dijelu A1 lige, košarkaši Čelika imaju omjer od 2 gostujuće pobjede i dva poraza na domaćem parketu. Prvu pobjedu pred domaćom publikom tražit će u meču 5. kola protiv Turbine iz Jablanice. Trener Zeničana Armel Mujaković, mišljenja je da u nedjelju ne smije biti opuštanja i da moraju maksimalno ozbiljno ući u meč.

„Uzrok dva poraza na domaćem terenu je prevelika želja za pobjedom. Igrali smo u grču i to nam se osvetilo. Pobjedili smo Konjic i uspjeli smo vratiti samopuzdanje. Turbina ima isti kostur od prošle sezone gdje glavnu riječ vodi Dželmo. Pokušat ćemo da zatvorimo njihove glavne igrače i doći do prve domaće pobjede, koja nam omogućava priključak za vrh tabele“, izjavio je na današnjoj press konferenciji trener Čelika, Armel Mujaković.

Ranko Križanović i Benjamin Bajramović optimisti su pred narednu utakmicu sa Turbinom. Iako se Turbina nalazi na diobi druge i treće pozicije sa Bosnom, vjeruju da je došao  trenutak da zabilježe prvu domaću pobjedu.

„Ja kao novi igrač u Čeliku želim itekako pobjedu. Atmosfera je odlična u klubu, svi smo kao jedan i treba nam pobjeda. Mi imamo dobar tim, radimo više od dva mjeseca. U prošloj utakmici prikazali smo odličnu igru i vjerujem da je možemo ponoviti pred domaćom publikom“, izjavio je Ranko Križanović.

„Dobro smo se spremali i pobjeda na domaćem parketu ne bi trebala doći u pitanje“, izjavio je kratko na današnjoj press konferenciji, Benjamin Bajramović.

Susret 5. kola A1 lige Čelik-Turbina, igra se u nedjelju 17. novembra u Areni Husejin Smajlović, sa početkom u 17 sati.

 

Izvor: zenicainfo.ba