Kreativna radionica za djecu iz JU Dom-porodica

Agencija za loklani razvoj Zeda održala je kreativnu radionicu „ECOUPAGE 4 KIDS“ za štićenike zeničke javne ustanove „Dom-porodica“ Zenica.

Bio je ovo, kako navode u saopćenju, dan u znaku učenja, sticanja novih vještina i odlične zabave. Tehnika koju su štićenici ovog doma za brigu od djeci bez roditeljskog staranja naučili omogućit će im da obične drvene predmete pretvore u unikatne, a ukoliko nastave primjenjivati naučenu tehniku, dobit će hobi koji će uz usavršavanje, dobru promociju i kvalitetan rad moći pretvoriti u ozbilju art priču.

Društvene mreže su pune kreativaca koji svakodnevno dokazuju da se od kreativnih radova može zaraditi, a mnogi od njih su od prvobitnog hobija došli do ozbiljnog posla i dobre zarade, navode u saopćenju iz Zede. Dodaju kako su boje, kistovi, četke, makaze, salvete, lakovi, ljepila i šljokice u ruci, učesnicima današnje radionice omogućili da djeca maštaju i da plod svoje mašte prenesu na drvene kutije koje su zahvaljujući njima postale vrlo atraktivne i unikatne.

Edukatorica ove radionice bila je Indira Šabanović, s kojom Agencija ZEDA sarađuje od samog početka projekta „Budi kreativan i Ti“, u okviru kojeg se realizuju kreativne radionice.