Loše vrijeme nije uspjelo pokvariti četvrti sajam “Može Bazar”

Zeničko Udruženje „Naš most“ danas ispred svojih prostorija organizovalo je četvrti po redu ovogodišnji sajam rukotvorina i umjetnina, pod nazivom “Može Bazar”, a ni kiša ni hladno vrijeme nisu pokvarile ovaj, ipak vrlo posjećen, događaj.

“Ovom prilikom svojim radovima predstavljaju se umjetnici i kreativci iz Zenice, njih 30-tak, izlažući svoje slike i različite ručne radove od nakita, marama, preko pletenih pulovera, torbi, dječijih igračaka, pa do raznih ukrasa za kuće i poslovne prostore, a veći dio ovih predmeta je načinjen od reciklaže, kao npr. stiropora, flaša, plastike i slično, ali se radi o vrlo korisnim i interesantnim stvarima”, navodi Zdena Pisker Šarić, predsjednica Udruženja „Naš most“ .

Udruženje Naš most okuplja uglavnom osobe treće životne dobi, samouke slikare i kreativce iz Zenice i okoline, koji slikaju i izlažu svoje radove, družeći se u galeriji ovog Udruženja, koje kroz umjetnost i kulturu potpomaže društveno uključivanje starijih osoba, te drugih ranjivih grupa, poput žena, djece i osoba sa invaliditetom.
“Naše radove izlažemo putem društvenih mreža, a od nedavno organizujemo i prodajne bazare, omogućavajući tako našem članstvu da svoje radove prezentuje javnosti, a istovremeno i da nešto zarade”, napominje predsjednica Udruženja.

 

Izvor: zenicainfo.ba