Velika pobjeda Čelika: Mahmutović junak Zeničana

Čelik je u susret 12. kola ušao sa tri utakmice bez pobjede, dok je Široki u Zenicu stigao sa četiri uzastopne pobjede. Tri u ligi i jednu u kupu.

Čelik odmah na otvaranju utakmice prijeti, Okić šutira u prvoj minuti, pravo u golmana.

Malo prilika za gol u prvom dijelu susreta. U 25 minuti, igru je napustio Dilaver a ušao Mahmutović. Gosti u 38 minuti u odličnoj prilici za gol Cipetić je ubacio za Bagarića, koji glavom šutira pravo u golmana. Gosti su u 40 minuti ostali sa igračem manje, kada je  isključen Cipetić.

Drugo poluvrijeme počelo je sa mnogo više živosti oba tima. Čelik preko Okića u 50 minuti u prilici za gol. Četiri minuta kasnije pogriješio je u odbrani Čubara. Za malo neprecizan Bagarić. Narednu priliku da dođu u prednost propustili su ponovo domaći, u 57 minuti preko Mahmutovića koji iz neposredne blizine, šutira glavom pored gola.

Napadi i pritisak domaćina isplatio se u 83. minuti. Nakon prečke Vrhovca u velikoj gužvi pred golom gostiju, odlično se snalazi rezervista Mahmutovic i pogađa za 1:0.

U 90 minuti novo slavlje domaćina. Akciju su započeli Pecelj i Resić a loptu u mrežu, za 2:0 proslijedio ponovo Mahmutović.

 

Izvor: zenicainfo.ba