Novoizabrani načelnik Općine Novi Travnik posjetio Općinski sud u Travniku

Novoizabrani načelnik općine Novi Travnik, Stjepan Dujo posjetio je najveću pravosudnu instituciju Srednjobosanskom kantonu, Općinski sud Travnik koji je u svim svojim referatima mjesno nadležan i za Općinu Novi Travnik.

Predsjednik suda, Goran Dujić, upoznao je načelnika o Projektu uspostave , koji se implementira u Zemljišno knjižnom uredu ovog suda i koji je od velikog značaja za građane Novog Travnika i svih drugih općina koje u obuhvaćene ovim značajnim i historijskim Projektom.

Posebno je naglašena veoma dobra saradnja sa komunalnim preduzećima sa područja općine Novi Travnik, “Vilenica – Vodovod” i “Vilenica – Čistoća”, a što su u svojim obraćanjima sudu izrazili i predstavnici i menadžment komunalnih društava iz Novog Travnika.

-Predsjednik suda je upoznao načelnika o svim Projektima koje je vodio i koje vodi ovaj sud. Ova posjeta je početak poslovne saradnje , a isto tako i nastavak saradnje koju je ovaj sud uspostavio sa općinom Novi Travnik, koja će zasigurno biti nastavljena na obostrano zadovoljstvo. – saopćeno je iz Općinskog suda Travnik.

 

Izvor: travnik-grad.info