OMS Zenica: Interreligijski kamp mladih

Odbor za međureligijsku saradnju u Zenici-Međureligijskog vijeća BiH, uz podršku Ambasade SAD-a organizuje Interreligijski kamp mladih.

Kamp pod nazivom „Upoznaj-moli-sarađuj“ održat će se od 14. do 20. februara 2022. godine u prostoru Sportsko-rekreacijskog centra „Ajdinovići“ u Olovu.

Osnovna tema kampa na kojoj ćemo raditi svih dana, o kojoj će mladim ljudima govoriti eminentni predavači jeste tranzicijska pravda i suočavanje s prošlošću. Mi smo vidjeli s terena da nas nekako ta prošlost uvijek obuzima i vraća nas na početak“ ističe Kenan Hodžić, sekretar Odbora za međureligisjku saradnju u Zenici.

Vrlo je važno da mladi ljudi znaju da se suživot, miran život i tolerancija mogu graditi samo na istini, te da jedni drugima pružimo ruke pomirenja i tako krenemo dalje. Svi zainteresovani mladi, uzrasta od 16 do 25 godina mogu se prijaviti putem prijavnog obrasca https://forms.gle/NRh9fG9WZMfvLeJN7 do 6. februara ili do popune mjesta. Troškove putovanja, smještaja/hrane i materijala snosi organizator, a kamp će biti održan uz adekvatne mjere zaštite s obzirom na potrebu većeg opreza zbog pandemije korona virusa.

 

Izvor: zenicainfo.ba