Otkazana tradicionalna manifestacija “Ljeto u biblioteci”

Tradicionalna manifestacija  Gradske biblioteke „Ljeto u biblioteci“, koja se već  trinaest godina održavala tokom ljetnog školskog raspusta, ove godine neće biti realizovana.

Prema riječima direktora Harisa Abdagića, prioritet je sigurnost i zaštita  građana, te odgovornost koju zahtijeva neizvjesna situacija pandemije korona  virusom.

 „Ukoliko se stanje  stabilizuje u septembru će se održati, još uvijek,  jedini festival dokumentarnog muzičkog filma u BiH, „ Dokumfest“, za koji su već dogovoreni zanimljivi gosti i sadržaji. Mjesec  oktobar   tradicionalno obiluje različitim programima manifestacije „Mjesec knjige“. Iskreno se nadamo da će se „Ljeto u biblioteci“ nastaviti već idućeg ljeta i da neće izostati  programi ovog  septembra i oktobra“, rekao je direktor  Gradske biblioteke, Haris Abdagić.

„Tokom trinaest godina Manifestacije „Ljeto u biblioteci“  razne kurseve, radionice i seminare  pohađalo je nekoliko hiljada  polaznika. Za ovu godinu već su bili pripremljeni planovi i sadržaji  te nam je iskreno  žao što neće biti realizovani i što  će izostati  tradicionalno ljetno druženje u Gradskoj biblioteci.“ dodao je direktor ove  zeničke ustanove.

 

Izvor: zenicainfo.ba