Planinari PD “Željezara” u četvrtak čiste Smetove

Pod sloganom „Ja sam uz prirodu, očistimo naše Smetove“, Planinarsko društvo „Željezara“ Zenica u četvrtak, 5. septembra organizuje akciju čiščenja omiljenog izletišta Zeničana.

Planinari društva „Željezara“, njih više od dvije stotine, uz pedeset veterana, odvojit će vrijeme da u radni četvrtak očiste Smetove od naslaga smeća, koje ostane iza Zeničana koji ovdje dođu da pobjegnu od smeća i od zagađenja

“Danas smo bili na Smetovima i sve je opet zapušteno, iako je ALBA prije nekoliko dana čistila smeće”, kaže Enver Beganović, predsjednik PD „Željezara“ Zenica.

Planinari „Željezare“ i njihovi prijatelji u saradnji sa ALBOM očistiće i posve neprimjerenu deponiju koja je nastala iza Planinarskog doma na Smetovima. Cijelu akciju podržala je Gradske uprava Zenica, a poziv za učešće upućen je svim planinarskim društvima i svim građanima Zenice. Učešće su već potvrdili ekološka sekcija Osnovne škole „Alija Nametak“, te KUD „Plamen“ iz Pehara. Za sve učesnike obezbijeđen je topli napitak, sendvič i ručak. Ekolog Akif Smajlović održat će predavanje o štetnosti odlaganja smeća u prirodi. Organizator je obezbijedio prevoz autobusima, ispred TC „Džananović“ u 08:30 sati.

Izvor: zenicainfo.ba