Potpisan protokol o zajedničkom učešću u izgradnji Eko kuće na Smetovima

U zgradi Vlade kantona upriličeno je potpisivanje Protokola o zajedničkom učešću u izgradnji Eko kuće na Smetovima između Vlade Zeničko-dobojskog kantona i Grada Zenica.

Protokol je u ime Vlade potpisao ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša Arnel Isak, a u ime Grada Zenice gradonačelnik Fuad Kasumović. Tačna vrijednost investicije je 600.000 KM dok će ministarstvo i Grad Zenica učestvovati sa po 50 procenata planiranih sredstava.

„U 2019. godini Grad Zenica i Kanton opredijelili su 100.000 KM, a u narednoj godini planirano je da pripremimo po 200.000 KM kada planiramo i završnu fazu projekta“, kazao je Arnel Isak, ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoliša.

Prema riječima gradonačelnika Zenice Fuada Kasumovića primarni cilj za izgradnju Eko kuće je veći boravak djece i omladine u prirodi.

„Najverovatnije korisnici Eko kuće će biti izviđači, ali, također, i svi građani Zenice i Zeničko-dobojskog kantona“, rekao je Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice koji je istakao da grad treba imati jedno izletište.

Građani Zenice će nakon dugo vremena dobiti jedan važan objekat koji će biti primjeren savremenim ekološkim zahtjevima i standardima a sve u svrhu unapređenja kvaliteta života.

 

Izvor: zenicainfo.ba