Print GS promovirao četiri slikovnice za djecu

U auli Katoličkog školskog centra „Petar Barbarić“ u Travniku jučer je  održana promocija  slikovnica za djecu predškolskog i školskog uzrasta. Izdavač četiri zanimljiva naslova  je travnički  Print – GS.

Promovisane su slikovnice: BON TON za đake prvake – O lijepom ponašanju, Potomci zmajeva iz naših krajeva – Priče o domaćim životinjama, Bez alata nema zanata – O raznim zanimanjima, Vilenjaci dobri znanci – O zaštiti čovjekove okoline. Zanimljivu promociju u velikom broju pratili su mališani iz predškolskih ustanova i osnovci i više travničkih osnovnih škola.

-Uočljiv je nedostatak autohtone literature za djecu na tržištu,a pored toga želja nam je bila da djeci približimo nka zanimanja. – kazala nam je Snježna Koepruner, direktorica GS – TMT.

 

Autor slikovnica je Rusmir Agačević – Rus, a ilustrator Dejan Pranjković.

-Ove slikovnice ja sam napisao,a nacrtao je crtaž Dejan Pranjković. Imali smo sreću da ovdje u Travniku, odnosno u Docu na Lašvi  ima jedna žena, zove se Snježana Koepruner, koja iznimno voli sve što je vezano za djecu i za kulturu. Zahvaljujući njoj mi imamo četiri nove slikovnice, a što je još važnije za iduću godinu spremamo 20 novih slikovnica. – kazao je autor Rusmir Agačević – Rus.

 

Print-GS d.o.o.Travnik bavi se štampom od 2008.godine.  Sredinom 2016.godine razvila se ideja, a potom i realizacija za razvoj programa za djecu predškolskog uzrasta. Apliciranjem na projekat Challenge to challenge koji realizuje Razvojna regionalna agencija SERDA i Švedska republika dobili smo podršku za kompletnu realizaciju naše ideje.

 

Radi se o programu namijenjenom predškolskom uzrastu u kojem je do sada izrađeno: Slovarica (crno bijela i color, na latiničnom i čiriličnom pismu), Moja mozgalica, Memori igre, kao i slikovnice: Bon-ton za đake prvake,  Bez alata nema zanata, Potomci zmajeva iz naših krajeva, Vilenjaci dobri znanci.

 

Izvor: travnik-grad.info