Radnici uređuju kompleks zeničkih bazena, hoće li biti spremni za ljeto?

Danas su radnici Javnog preduzeća za upravljanjem sportskih objekata održali akciju košenja i čišćenja otvorenog Gradskog bazena u Crkvicama, a po nalogu gradonačelnika, Fuada Kasumovića.

Budući da otvoreni zenički bazeni datiraju od 1965 godine, do danas nijedna konvertibilna marka nije uložena za rekonstrukciju istih pa je neophodno prvenstveno ustanoviti probleme na bazenima pa tek onda pokrenuti njihov postupak sanacije.

„Čim sam saznao da postoji problem, obavijestio sam direktora da angažuje radnike da očiste bazene kako bi stručne firme u Bosni i Hercegovini uspjele predstaviti rješenje za probleme koji su uočeni, prvenstveno cjevovoda, te da vide šta se još treba uraditi kako bismo građanima omogućili korištenje gradskih bazena“, saopštio je Fuad Kasumović,gradonačelnik grada Zenica.

Prema preliminarnim podacima za rekonstrukciju bazena neophodno je pet i po miliona maraka ali, prema riječima gradonačelnika, zvaničan izvještaj neophodnih sredstava za sanaciju dobit će tek naredne sedmice.

„Ako to bude neki prihvatljiv iznos naredit ću da se obezbijede ta sredstva, kako bi Grad imao svoje bazene“, završava gradonačelnik.

Nadamo se da zeničani ove godine neće morati spas od vrućina tražiti na bazenima u drugim općinama i kantonima. Gradsko vijeće i Gradska uprava Zenice imaju velik zadatak, a to je da obezbjede uslove zajedno sa nadležnim preduzećem za upravljanje rekonstrukciju postojećih bazena ili izgradnju novog modernog aqua parka o kojem još nema zvaničnih informacija.

 

Izvor: zenicainfo.ba