Sportski savez grada Zenice uputio čestitku gradonačelniku Kasumoviću i novoizabranim vijećnicima

Sportski savez grada Zenice uputio je čestitiku gradonačelniku Kasumoviću, te novoizabranim gradskim vijećnicima. Čestitku prenosimo u cjelosti.

“Ovim povodom čestitamo Gradonačelniku i izabranim vijećnicima na novim mandatima i osvojenim glasovima, čestitamo na konstituiranju tijela Gradskog vijeća i nadamo se da će se što prije krenuti u realizaciju kako zamišljenih tako i započetih planova.

Među započetim je i, nama veoma bitna, reforma sporta koju smo pokrenuli prije tri godine zajedno sa Gradskom upravom na obostrano zadovoljstvo, a koja je donijela mnoge pozitivne promjene i rezultate kroz sinergiju Komisije za sport formirane od predstavnika klubova, punopravnih članica Sportskog saveza i Gradske uprave.

Optimizam nam daje i činjenica da čovjek koji je s nama kroz gradsku upravu, tj. kao tadašnji stručni saradnik za sport, najviše sarađivao i pripremao izradu strategije razvoja sporta i generalno reformu sporta u gradu Zenica gosp. Uzunović, sada trenutno sjedi kao vijećnik i sigurni smo da će sve uraditi da nastavi kako svoj tako i naš zajednički rad na poboljšanju sportskih uslova u gradu Zenica.

Uz njega su tu i provjereni zaljubljenici u sport iz prošlog mandata kao i istaknuti sportski radnici, što nam daje nadu da ćemo svi zajedno napraviti još jedan korak ka boljem sportu u gradu Zenica kroz izradu i usvajanje „Strategije razvoja sporta“ kao ključnog dokumenta na osnovu kojeg će se sistemski riješiti mnoga pitanja iz oblasti sporta na zadovoljstvo svih nas, što očekuju i mnogobrojni sportski kolektivi u našem gradu.

Sa željom da Vam rad u četverogodišnjem mandatu bude konstruktivan i uspješan sportski vas pozdravljamo.

Ujedno koristimo ovu priliku da poželimo sretne i uspješne predstojeće praznike svim građanima Grada Zenica, a sportistima i sportskim kolektivima što više uspješnih rezultata u budućnosti.”

SPORTSKI SAVEZ GRADA ZENICA