RK “ČELIK” ZENICA: Uprava odlučila ojačati stručni štab i dio upravljačkih struktura

Drugi dio prvenstva u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BiH prema najavama starta 28. februara. U nastavku lige “Čelik” će startati sa druge pozicije na tabeli i tri boda zaostatka iza vodećeg “Gradačca 1954”. Omjer od 10:1 u pobjedama učinak je zeničkog ligaša u prvom dijelu sezone. U nastavku planiraju zadržati pobjednički ritam i izboriti plasman u Premijer ligu, a pripreme za drugi dio takmičenja planiraju početi 20. januara naredne godine.

”Opća ocjena o stanju u Klubu je vrlo dobra, što je dobar temelj da sve segmente Kluba podignemo na još veći nivo. Do plasmana u Premijer ligu BiH, što je naš osnovni cilj i naša realnost, ostalo je još malo vremena i mi moramo i upravljanje Kluba i Stručni štab kao i igrački sastav podići na još veći, premijerligaški nivo i prije plasmana u Premijer ligu. Želimo da Čelik bude snažan premijerligaš i već sada vršimo pripreme za to. Dobra je vijest da je gradonačelnik Fuad Kasumović izjavio da daje bezrezervnu podršku plasmanu i takmičenju RK “Čelika” u Premijer ligi BiH”, izjavio je nakon sjednice Upravnog odbora  Pane Škrbić, predsjednik RK “Čelik”.

U “Čeliku” su uvjereni da se rezultat od tri gola razlike iz prve utakmice sa Gradačcom  može nadoknaditi u revanšu u Zenici, čime bi vrata Premijer lige bila definitivno otvorena.

Na putu do Premijer lige, Uprava je odlučila ojačati stručni štab i dio upravljačkih struktura, a narednih dana bit će poznata i konkretna imena. Čelik trenutno ima registrovana 23 prvotimca.

”Moramo imati jaču, premijerligašku klupu! Dobro bi bilo kad bi angažovali još dva nova igrača premijerligaškog nivoa, mada i bez toga možemo savladati sve protivnike na proljeće, odnosno ostvariti svih jedanaest pobjeda, a ne 10 koliko smo imali u tek proteklom prvenstvu. Znači da bi nam dva igrača bila dragocjena za premijerligaški sastav i zato moraju biti i premijerligaškog nivoa”, istakao je Seldin Rizvanović, trener RK “Čelik”.

Na kraju, Upravni odbor RK “Čelika” je podržao dalje jačanje vlastite Škole rukometa, koja je u posljednje dvije godine funkcionisanja dala dobre rezultate. U subotu, 26. decembra, predsjednik RK “Čelik” Pane Škrbić će održati prijem, tradicionalni prednovogodišnji sastanak sa igračima i Upravom kluba.

 

Izvor: zenicainfo.ba