SUTRA KONSTITUIRAJUĆA SJEDNICA: Pogledajte kompletan sastav Gradskog vijeća Zenice

Centralna izborna komisija BiH dostavila je uvjerenja kandidatima koji su osvojili mandat na proteklim održanim Lokalnim izborima 2020. godine za poziciju gradonačelnika Zenice i vijećnike u Gradskom vijeću Zenica u mandatnom periodu 2020 – 2024. godina.

Uvjerenja o mandatima dobili su Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice, kao i vijećnici koji će činiti novi saziv Gradskog vijeća i to u ime “Zeničke inicijative – Kasumović Fuad” Kenan Uzunović, Denan Pašalić, Mirza Husetić, Halil Arnaut, Semir Huseinović, Alen Kapković, Aida Halać, Elmin Šabanović, Adnan Šut, Mirzet Skopljak, Sanjin Aldobašić, Vernes Menzilović, Kenan Alispahić i Osman Mehinagić, u ime Stranke demokratske akcije (SDA) Suad Kaknjo, Selvedina Sarajlić-Spahić, Ibrahim Šišić, Emina Tufekčić, Malik Ejubović, Faruk Hodžić, Elvir Purić i Šerif Patković, u ime SDP BiH Almir Babajić, Nermin Mehić i Elvis Alijagić, u ime Stranke demokratske aktivnosti (A-SDA) Rusmir Isak i Albin Ćatić, u ime Nezavisnog bloka Ekrem Tuka, Saveza za bolju budućnost BiH Edisej Sjerotanović, Naroda i pravde Mahdi Alić, te Osman Šuvalić u ime nacionalnih manjina.

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Zenica bit će održana sutra sa početkom u 10,00 sati. Na ovoj sjednici novi gradski vijećnici birat će članove Radnog predsjedništva, predsjedavajućeg i zamjenika predsjedavajućeg Gradskog vijeća Zenica, te članove Komisije za izbor i imenovanja.

Prva radna sjednica Gradskog vijeća Zenica planirana je za ponedjeljak, 28. decembar 2020. godine, kada će se na dnevnom redu naći 14 tačaka.