Uređeni parking prostori novi kvalitet Poslovne zone “Zenica 1”

S ciljem unaprjeđenja infrastrukture i stvaranja što povoljnijeg poslovnog ambijenta Grad Zenica i Zenička razvojna agencija „ZEDA“ nastavljaju realizovati projekte u Poslovnoj zoni „Zenica 1“. Od danas je u Poslovnoj zoni „Zenica 1“ u funkciji parking prostor sa blizu 70 mjesta.

„Parking je namijenjen za privredne subjekte koji egzistiraju u zoni i sigurno će doprinijeti poboljšanju bezbjednosti saobraćaja, posebno stacioniranog. U pripremi je prostor sa oko 55 mjesta za parkiranje, a u planu imamo i treću površinu gdje bi osigurali mjesta za veći broj putničkih automobila. U saradnji sa gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem i Gradskom upravom poduzimamo niz mjera sve kako bi postali najprivlačniji grad za investiranje u BiH“, kaže Senad Pašalić, direktor Zeničke razvojne agencije „ZEDA“ d.o.o. Zenica.

U protekle dvije i po godine u Poslovnoj zoni „Zenica 1“ izgrađene su nove saobraćajnice, izgrađena i obnovljena fekalna kanalizacija, uređena plinska i telekomunikacijska infrastruktura, a riješen je i dugogodišnji problem odvodnje oborinskih voda.