ZENICA: Sportski kolektivi od danas sami plaćaju usluge korištenja objekata

Na adrese nadležne gradske Službe za društvene djelatnosti i sportskih klubova koji su trenažne procese i utakmice odigravali u prostorijama Arene stiglo je obavještenje da od danas treba da plaćaju usluge korištenja dvorana. Naime, u upravi JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata odlučili su se za ovakav potez jer Komisija za sport Grada Zenice nije potvrdila da će nastaviti sa dosadašnjom praksom plaćanja tih obaveza, kao podrške zeničkim sportistima.

“S obzirom na to da do mjeseca januara nismo dobili zvaničnu potvrdu Komisije za sport koja je do sada plaćala obaveze za seniorske pogone sportskih kolektiva i pojedinaca da će nastaviti s tom praksom u 2021. godini bili smo primorani da koristimo važeći cjenovnik i naplaćujemo usluge prema Zakonu o privrednim društvima”, kazao nam je u telefonskom razgovoru direktor ovog javnog preduzeća Nedim Talić. On napominje i da ukoliko u međuvremenu dobiju potvrdan odgovor gradske Komisije za sport o nastavku plaćanja usluga korištenja prostorija Arene sportskih klubova će rado nastaviti sa dosadašnjom  praksom.

Na godišnjem nivou taj je iznos bio 250.000 KM, odnosno značajno veći da su naplaćivali apsolutne sve potrebe klubova u toku trenažmnog procesa i takmičenja. U Komisiji stav o ovome danas nismo uspjeli dobiti, a za sutra je o ovoj temi zakazan i sastanak predstavnika svih sportskih kolektiva sa rukovodstvom gradskog Sportskog saveza Zenica.

 

Izvor: zenicainfo.ba