Sastojci:
- 3 krompira srednje veličine
- 1 manja glavica luka
- 200 gr. faširanog mesa
- 18 Klas gotovih jufki
- malo ulja
Premaz:
- 1 jaje
- malo mlijeka
- malo maslinovog ulja
- ćurekot ili susam za posipanje
Priprema:
- Skuhati krompir i napraviti pire.
- Sitno isjeckati luk, pa ga malo prepržiti na ulju. Tome dodati faširano meso i ispržiti.
- Kada je meso prženo, dodati mu pire krompir i sve fino izmješati da se sjedini.
- Jaje, mlijeko i maslinovo ulje dobro umutiti.
- U šoljicu za kafu staviti duplu jufku. (ne treba premazivati). Malom kasikom filovati vec napravljenom smjesom.
- Kada napunite šoljicu do vrha, krajeve složititi unutra. Kako koji kraj slažete, premazivati jajetom. (da se zalijepi)
- Redati u pleh na koji ste stavili papir za pećenje.
- Sve premazati smjesom od jajeta i posuti susamom ili ćurekotom.
- Peći u zagrijanoj rerni dok ne porumeni.
Šaljite nam vaše recepte sa Klas proizvodima.
Najsretnije očekuje poklon paket Klas proizvoda.