Sastojci:
- 500 gr lisnatog tijesta,
- 100 gr maslaca,
- 300 gr mljevenih oraha,
- brašno za posipanje
Agda:
- 1 lit vode,
- 1 kg sećera
Priprema:
- Orahe sitno samljeti. Maslac rastopiti na pari.
- Lisnato tijesto posuti brašnom i tanko razvaljati, debljine oko 2 mm.
- Cijelu površinu premazati rastopljenim maslacem a zatim posuti orasima, isto tako po cijeloj povrsini.
- Zarolati i pri tome tijesto blago vuci prema sebi, kako ne bi bilo praznina. U suprotnom ce orasi ispadati.
- Ostar noz umociti u mlaku vodu, i ruzice njezno rezati promjera 2 cm (po želji mogu i veće). Pri svakom narednom rezanju, potrebno je nož umoćiti u vodu.
- Izrezane ružice redati u maslacem podmazanu tepsiju. Peći u prethodno zagrijanoj rerni na 150 °C oko 20-25 min. Za to vrijeme pripremiti agdu. U odgovarajuću posudu nasuti 1l vode i 1 kg sećera. Neka vrije (od trenutka vrenja!) 9-11 min. Pustiti da blago ohladi, neka bude mlaka. Mlake ružice preliti mlakom agdom. Ukusnije su kad dobro ohlade, tako da je bolje da prenoće. Prijatno. 😉