“Četvrti dani planinara Zenice” od 30.07.-01.08. na Smetovima

Upravni odbor Gradskog planinarskog saveza Zenica odlučio je na posljednjem sastanku da “Četvrti dani planinara Zenice” ove godine budu održani od 30. 07. do 01. 08. 2021.godine, na Smetovima, u tehničkoj organizaciji Planinarskog društva “Željezara” Zenica.

Pripreme za ovu centralnu manifestaciju GPS-a Zenica su uveliko počele, uz napomenu da je sve u kontekstu mjera protiv korona virusa. Na prošlosedmičnom sastanku novog Upravnog odbora PD “Željezara”, kojem su prisustvovali predsjednik UO i predsjednik Skupštine GPS-a Sinan Gluhić i Ferdo Marjanović, utvrđen je okvirni program manifestacije o čemu zadnju riječ treba dati GPS. S obzirom da ova manifestacija nije isključivo planinarska, očekivanja su da će mnogi Zeničani iskoristiti ovu priliku za ugodan boravak u prirodi, pogotovo djeca, omladina i kompletne porodice.

Prema dosadašnjoj ustaljenoj praksi, generalni pokrovitelj ove lijepe i izrazito pozitivne zeničke priče je gradonačelnik Fuad Kasumović. Medijski pokrovitelj je RTV Zenica, a prilika je ovo i da drugi sponzori i donatori pokažu svoj pozitivan odnos prema planinarstvu kao zdravom načinu života i masovnijem društvenom angažovanju. U narednim danima biće saopšteno više detalja o ovoj trodnevnoj manifestaciji.

 

Izvor: zenicainfo.ba