GSS Stanica Zenica proteklog vikenda organizovala druženje na Smetovima za najmlađe

Gorska Služba Spašavanja Stanica Zenica je prethodne subote organizovala ugodno druženje na izletištu Smetovi i zipline za mališane u saradnji sa vrtićem “Braco i seka” iz Nemile.

Cilj ovog projekta je bio je obogatiti boravak u prirodi djeci predškolskog uzrasta i njihovim roditeljima sa zanimljivim edukativnim i zabavnim sadržajem.
Među malim i slatkim junacima i junakinjama bio je i Daris – dječak koji čuje samo 20% na jedno uho i to zahvaljujući kohelarnim aparatu koji mu je nedavno ugrađen.
Daris je neke svoje strahove već prevazišao uz malu podršku fotoaparata, hodanja i druženja sa potražnim psom Atosom.
Subotnje jutro i podne organizatori i gosti su proveli u ugodnom druženju sa malim drugarima – možda i budućim spasiocima. Upoznali su se sa opremom planinara i spasioca, ponovili osnove o ponašanju u prirodi i osnovama prve pomoći.
Za ovu svrhu stanica je nabavila dva mala specijalna pojasa za djecu.
“Nastavljamo sa sličnim djelovanjem i ubuduće jer uživamo u preventivnim i edukativnim aktivnostima sa djecom i mladima. Zahvaljujemo se našim fotografima i članovima Dijani Muminović, Jasiru Smajiću i Damiru Alispahiću za ustupljene fotografije i video dronom koji je u pripremi”, kazali su ispred GSS-a.