Izbor fotomodel Kaknja za fotomodel ZDK 2017

U prepunom Real centru Kakanj održan Izbor za fotomodela Kaknja za Fotomodela ZDK 2017.
Dvadeset  prelijepih mladih dama u tri predstavljanja pokazale su da su uistinu krasne. Žiri je imao itekako težak zadatak da odabere najboljih osam koje će Kakanj predstavljati na katonalnom izboru zajedno sa još 30 djevojaka iz drugih gradova.
Organizator projekta Fotomodel BiH je  „Fashion“ iz Zenice i ovo je četvrto predtakmičenje. Kako navodi Selma Hasanica,  project manager, do finalnog izbora planiraju još 19 predtakmičenja širom BiH. Za fotografije djevojaka  bio je zadužen Haris Hasanica modni fotograf i direktor „Fashiona“. Kako su nam organizatori naveli fotografija i fotogeničnost je glavni segment ovog modnog showa.
Bila je ovo uistinu noć za pamćenje koja je održana pod generalnim pokroviteljstvom Real centar Kakanj.
Na kraju programa žiri i publika i direkcija su odlučili da na kantonalno takmičenje idu Martina Stjepić kao drugi fotomodel Facebooka, Almedina Spahić osvojila je titulu Fotomodel Facebooka.
Za Fotomodel medija proglašena je Dženita Banjić, Fotomodel šarma  je Velida Sikira, a titulu Top Fashion model ponijela je Nirvana Beganović.
Druga pratilja je Aldijana Jusić, dok je titulu prve pratije ponijela Amra Ahmetović. Finiš je bio zaista zanimljiv jer je titulu najbolje po ocjeni žirija i Direkcije ponijela Minela Omerović.