Ministar zdravstva USK u posjeti INZ-u

Hazim Kapić, ministar zdravstva i socijalne politike u Vladi Unsko-sanskog kantona je boravio u posjeti Institutu za zdravlje i sigurnost hrane (INZ) u Zenici.

Posjeta je uslijedila na poziv direktora INZ dr. Senada Huseinagića, a sastanku je prisustvovao i Dragoljub Brenjo, ministar zdravstva Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), te rukovodni tim INZ-a.

-Tema sastanka je bila razmjena pozitivnih iskustava i ukazivanje na mogućnosti saradnje i unaprijeđenja zdravstvenih usluga osiguranicima u oba kantona, istakao je direktor Huseinagić.

Ministar u Vladi USK Kapić je istakao da je posjeta rezultat saradnje koju imaju zdravstveni radnici dva kantona.

-U Zenicu i INZ sam došao na pozitivnu preporuku zdravstvenih radnika iz Unsko-sanskog kantona, koji imaju veoma pozitivne relacije sa vašom ustanovom. Drago mi je što u ovoj većoj sredini možemo dobiti vrlo korisne savjete, a želimo i da ispitamo mogućnosti korištenja kapaciteta Instituta za naše i potrebe u USK. Uvjeren sam da je ovo novi početak naše saradnje, kazao je Kapić.

Ministar zdravstva ZDK Dragoljub Brenjo je zahvalio kolegi Kapiću na posjeti, te zahvalio na razmjeni ideja u dva kantona. Istakao je da je razgovaralo i o realizaciji kolektivnih ugovora, kreditnom zaduženju za unaprijeđenje rada zdravstvenih ustanova, te stanju zdravstva u Unsko-sanskom i Zeničko-dobojskom kantonu.

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica

U prilogu fotografije sa sastanka u INZ