Ulični fest UF!

Ulični fest UF! predstavlja jedinstven festival alternativne kulture za mlade u Bosni i Hercegovini. Jedinstvenost i specifičnost ovog festivala jeste što se u cijelosti odvija na ulicama grada Zenice.

U Zenici će se tokom mjeseca Juna održati Ulični festival, u organizaciji Udruženja mladih za promociju Eko i Alternativne kulture „Priroda i društvo“ .
Ponukani lošom situacijom mladih u Gradu, (u Zenici još uvijek ne postoji jedinstveni omladinski centar u kojem bi mladi provodili svoje slobodno vrijeme, razvijali vlastita znanja, vještine i kreativnost) , predstavnici udruženja „Priroda i Društvo“ su odlučili kreirati slobodan prostor za kreativno, aktivističko, mentalno i rekrativno izražavanje mladih, te potaknuti razvoj kritičke misli u mladih.
Kroz 4 dana festivala,od 14. Do 18.06., posjetioci će imati priliku upoznati i uključiti se u aktivnosti poput: Hrana ne oružje, slikanje Murala, Kritična masa, Buvljak bez novca, Soundsystem radionica, Ciklopopravljaona, Raga Daga dum i još mnogo toga.

Početak festivala će obilježiti umjetnička ocrtvanja Murala i Street art djela na raznim lokacijama Grada Zenica u srijedu i četvrtak.

Kritična masa će biti održana u petak 16.06. s početkom u 17:00h na Trgu Alije Izetbegovića, a po završetku iste će biti upriličen koncert muzičara Srednje Muzičke škole u Zenici i Jam session zeničkih muzičara u Gradskom parku.