Kurkuma i med u kombinaciji predstavljaju moćan prirodan antibiotik, već toliko poznat, da je dobio i svoj nadimak – “Zlatni med”. Kurkuma kao začin ima mnoge prednosti za naš organizam. Ona posjeduje antiupalna, antioksidativna i imunostimulirajuća svojstva te se koristi i kao prevencija od karcinoma.
Med je vrlo dobro poznat kao prirodni zaslađivač, ali i kao namirnica koja jača imunitet. U kombinaciji s ljekovitim biljkama, med uvelike djeluje na naš organizam, liječi i prevenira od prehlada.
Priprema “zlatnog meda”
Zlatni med je prirodan antibiotik, stoga ne oštećuje crijevnu floru. Naprotiv, on doprinosi boljem radu crijeva te se konzumacijom povećava aktivnost korisne flore u crijevima. Kurkuma i med u kombinaciji stimuliraju obrambeni organizam, jačaju naš imunitet i štite nas od bolesti, a mogu biti korisni u liječenju respiratornih infekcija.
Najbolje od svega jest da je ovaj antibiotik vrlo jednostavan za pripremu, dobrog okusa te sasvim prirodan!
Jednu žlicu kurkume u prahu umiješajte u 100 g meda te pohranite u posudu. Pri tome koristite drvenu žlicu jer med loše reagira na metalnu. Mješavinu kurkume i meda možete koristiti za prevenciju od prehlade, ali i za olakšavanje i liječenje simptoma. Isto tako, smjesu možete umiješati i u mlijeko ili čaj.