U Crkvi Svetog Josipa u Zenici održan koncert za sve žrtve pandemije

Klasično djelo Đovanija Batiste Pergolesija, „Stabat mater“, izvedeno je na sinošnjem koncertu u Crkvi Svetog Josipa u Zenici.

Župa, koja je bila organizator događaja, posvetila ga je svim žrtvama pandemije i onima koji se hrabro i svakodnevno suočavaju sa njom.

“Odgovorili smo na povijesni trenutak krize i pokazali da možemo zajedno graditi jedno bolje društvo i bolji svijet, jedni uz druge u trenucima patnje i bola. Ovaj koncert nadišao je okvire Zenice i postao lijep dar za cijelu Bosnu i Hercegovinu“, kaže don Davor Topić, župnik Župe Svetog Josipa.

Pokrovitelji koncerta bili su predsjednik Federacije BiH, Marinko Čavara i gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović uz podršku ministarstava obrazovanja i zdravstva kao i MUP-a ZDK i Kazneno popravnog zavoda Zenica.

Njihovi predstavnici bili su gosti sinošnjeg koncerta, ali i nadbiskup Vrhbosanski Vinko Puljić i apostolski nuncij u BiH, Luiđi Pezuto.

Koncert su izvele solistice Katarina Kikić iz Zenice i Monija Jarak-Mikulić iz Sarajeva. Dirigent je bio Dario Vučić iz Sarajeva uz pratnju komornog gudačkog orkestra sastavljenog od profesora i studenata iz Zenice i Sarajeva.

 

Izvor: zenicainfo.ba