Velik je izbor: Evo kako odabrati pravu kremu za lice

Hidratantna krema drži prvo mjesto kada je u pitanju dekorativna kozmetika. Ovaj tip njege namijenjen je ženama bez obzira na dob jer koži daje prijeko potrebnu svježinu.

U čemu se krije tajna ljepote Eve Mendes ili Kate Hudson? U hidratantnoj kremi! Kate Hudson je u jednom intervjuu izjavila kako ne može zamislit dan bez nanošenja sloja svoje omiljene kreme. Budimo realni, uz lijepu kožu svaki make up izgleda bolje, stoga hidrataciju nipošto nemoj preskočiti.
Kako odabrati pravu kremu?

Samo jedan posjet drogeriji ili parfumeriji je dovoljan da se izgubiš među mnoštvom hidratantnih krema. Matirajuće, one koje daju sjaj, s biljnim ekstraktima, s kolagenom ili pak uljem makadamije… izbor je uistinu velik.

Prije svega, važno je odrediti svoj tip kože. Masna koža je sklona sjaju, upalnim procesima u obliku prištića i akni, a suha pak perutanju i osjećaju zatezanja. Mješovita koža ima suhe obraze, ali masnu T-zonu. Svaki tip kože treba hidrataciju, stoga nemoj zaboraviti na nju.

Hidratantnu kremu se preporučuje nanositi ujutro, nakon umivanja, a prije šminkanja. Potrebno ju je ostaviti da se dobro upije prije negoli naneseš puder, jer tako će dulje trajati i neće ostati mrlje na licu. Iako si možda više puta čula kako su univerzalne kreme najbolje, već po ulasku u pubertet uvjerit ćeš se da to nije tako. Univerzalne kreme dobra su opcija za grubu kožu poput laktova i koljena ili kao dodatna njega za ruke, ali koži tvog lica potrebne su drugačije teksture. Lagane teksture koje se brzo upijaju i hidratiziraju kožu neka budu tvoj odabir. Vruć zrak, toplo vrijeme i klima uređaji itekako mogu ostaviti traga na tvojoj koži, stoga se na vrijeme pobrini da negativne posljedice svedeš na minimum.