Adnan Ćatić se 19. decembra vraća u ring: “Spreman sam da ponovo krenem ka vrhu svijeta”

Prema pisanju njemačkog Bilda, bivši svjetski prvak će 19. decembra imati borbu u Hamburgu, a ime njegovog protivnika bit će objavljeno u narednim danima.

Kako je potvrdio u izjavi za Bild, Ćatić se vraća boksu u saradnji s promotorskom kućom Universum koja je organizovala njegove borbe na početku karijere.

“Vraćam se svojim korijenima s Universumom i spreman sam i sposoban da ponovo krenem naprijed ka vrhu svijeta”, izjavio je Ćatić.

Podsjetimo, Ćatić je 20. februara 2016. imao posljednju borbu u Oberhausenu protiv Fjodora Čudinova nakon koje je bio pozitivan na nedozvojene supstance, a u aprilu ove godine osuđen je zbog utaje poreza na tri godine zatvora.

Ipak, on je već neko vrijeme na slobodi s obzirom na to da je u toku žalbeni proces na presudu kojom je osuđen na tri godine zatvora zbog utaje poreza, ali i korištenja dopinga.

Ćatić, koji se bori pod njemačkom zastavom, bivši je peterostruki svjetski prvak uz skor od 40 pobjeda, pet poraza i tri neriješena meča. Uzimao je titule u srednjoj kategoriji u verzijama WBO, WBA i IBF, te u supersrednjoj u WBA asocijaciji upravo u borbi protiv Čudinova.