Čelik savladao Turbinu u sjajnoj košarkaškoj predstavi u Areni

Prvu domaću pobjedu u okviru ovogodišnjeg prvenstva A1 lige upisali su sinoć košakarkaši Čelika. U odličnoj košarkaškoj predstavi pobijedili su Turbinu sa 97:93.

Odavno zenička publika nije bila u prilici da uživa u odličnoj košarci. Prvu dionicu domaći su riješili sa 28:14. I narednih deset minuta odigrali su u velikom ritmu i na poluvrijeme otišli sa 55:44. U trećoj dionici gosti preko Đelme i Čališa zadaju dosta problema odbrani Čelika. Ipak gosti nisu uspjeli preokrenuti rezultat u svoju korist, stigli su najviše na minus pet poena75:70.

Na posljednji odmor se otišlo sa 79:70 za Čelik. Najviše uzbuđenja na parketu bilo je u posljednjoj četvrtini. U finišu Turbina je bila najbliža kod 91:89. Čelik u posljednjoj minuti efikasniji za konačnih 97:93.

Kod Turbine pedeset postotni učinak imaju dvojica igrača Đelmo sa 31 i Čališ sa 21 poenom. Kod Čelika sedam košarkaša sa dvocifrenim brojem završili su susret. Britvar je postigao 19 koševa. Varupa 13, Taylor, Keso, Podojak po 12 kaoševa, dok su Križanović i Avdibegović utakmicu okončali sa 11 odnosno 10 poena.

Čelik je trenutno peti sa 8 bodova i omjerom 3 pobjede i dva poraza. U narednom 6. kolu Čelik gostuje u Travniku.

 

Izvor: zenicainfo.ba