Članovi Karate kluba “Čelik” započeli pripreme za narednu sezonu

Sa početkom kalendarske godine u Karate klubu “Čelik” startali su i sa pripremama za narednu takmičarsku sezonu. Iako još uvijek nije poznat kalendar takmičenja niti format održavanja turnira u “Čeliku” ništa ne prepuštaju slučaju. I pored loših vremenskih prilika rade dva puta dnevno, ujutro na otvorenom i popodne u sali.

“U novoj godini krenuli smo žestoko sa trenažnim procesom, radimo dva puta dnevno, ujutro smo na Kamberovića polju, jeste hladno, ali raditi se mora ako želimo postići dobre rezultate, pa tako radimo i u večernjim terminima i spremamo se za početak sezone. Već krajem januara imamo polaganja za majstorska zvanja, a dobit ćemo, siguran sam, nekoliko majstora i majstora karatea drugi dan. U Tuzli će se 13. februara održati “Valentinovo open” i vjerujem da ćemo biti spremni i za to takmičenje, a ista planiramo zavisno od kalendara Karate saveza BiH“, naglasio je Mario Zakić, trener Karate kluba “Čelik”.

Džejna Džaferbegović, prošle godine bila je peta na Balkanu i treća u BiH u seniorskoj konkurenciji.

“Prvo slijedi 29. januara polaganje za majstorska zvanja, poslije toga imamo pripreme za Federalno i Državno seniorsko prvenstvo, treniram svaki dan dva puta dnevno i nadam se dobrim rezultatima“, izjavila je Džejna.

Emina Šačirbegović, članica Karate kluba “Čelik” od prošlogodišnjih nastupa izdvaja turnir u Sarajevu na kojem je bila druga.

“Pripreme za narednu sezonu idu dobro, obzirom na vremenske uslove. Sljedeće sedmice idemo u Sarajevo na polaganje, polagat ću za majstora karatea crni pojas drugi dan. Moje ambicije u ovogodišnjoj sezoni su Državno prvenstvo BiH, na kojem planiram osvojiti neku od medalja“, optimista je Emina Šačirbegović.

Škola karatea radi redovno u sali u Crkvicama i Radakovu, a prošle godine Karate klub “Čelik” bio je tehnički organizator i domaćin dva federalna prvenstva za djecu i za kadete i juniore, u martu i novembru, a i ove godine planiraju organizovati neko od prvenstava  zavisno od kalendara Saveza.

 

Izvor: zenicainfo.ba