Duško Bajević ne želi platu za posao selektora

Duško Bajević bio je prvi izbor FS BiH, ali i cijele bh. javnosti kada je u pitanju izbor novog selektora, a informacija da nije želio platu za posao koji će obavljati najbolje govori o kakvom se patrioti radi.

Bajević je, nezvanično saznajemo, čelnike FS BiH na pregovorima informisao kako mu novac uopšte nije bitan i da uopšte ne mora dobivati platu za svoj posao. Naglasio je da mu je osnovna želja pomoći svojoj državi tako što će fudbalsku reprezentaciju BiH vratiti na čvrste noge i pokušati izboriti plasman na EURO 2020 kroz baraž. A utakmice baraža igraju se u martu do kada je praktično i dogovorena saradnja.

“Presudila je moja velika želja da pomognem reprezentaciji u ovom važnom trenutku. Vjerujem da sa svojim znanjem i iskustvo mogu da doprinesem da se ispuni zacrtani cilj”, poručio je Bajević javnosti nakon preuzimanja reprezentacije.

Bajević ipak ne može raditi bez naknade za svoj rad, pa će FS BiH sigurno naći način da vrednuje njegov trenerski angažman na kormilu reprezentacije BiH.

Ukoliko plasira BiH na EURO 2020, veliki novčani bonus bio bi najmanja nagrada za ono što je napravio.

“Siguran sam da ćemo zajedno uspjeti u ovom projektu, jer vjerujem u naš uspjeh na ovom zadatku. U dvije utakmice baraža ćemo pokazati da možemo i hoćemo učiniti ono što se očekuje od nas, plasman na EURO 2020.”, kazao je Bajević.

BiH će 26. marta u Zenici igrati protiv Sjeverne Irske. Ako ih pobijedimo – četiri dana poslije u Zenici igraćemo protiv Slovačke ili Irske. Pobjednik tog meča plasirat će se na EURO 2020.

Nakon Safeta Sušića koji je odveo BiH na SP 2014 sa platom od 5.000 eura, naredni selektori su imali platu od 15.000 eura.