Košarkaši Čelika kompletni pred težak susret sa ekipom Brčkog

Posljednje kolo A1 lige u 2019. godini biće odigrano 28. decembra. Nakon utakmica 11. kola uslijedit će kraća pauza do 18. januara kada se nastavlja ligaška trka.

U posljednjem ovogodišnjem nastupu košarkaši Čelika odmjerit će snage u gostima sa ekipom Brčkog. Ekipu zeničkog ligaša će predvoditi dvojac Avdibegović-Stojanović. Utakmica se igra u subotu 28. decembra od 18 sati.

Ako žele otići na pauzu sa druge pozicije, zenički košarkaši moraju pobjediti u gostima pretposljednje plasiranu ekipu Brčkog. Trenutno su drugi na tabeli sa omjerom 7:3 u pobjedama i sa 17 bodova. Dva boda manje od vodeće Bosne Royal.

Prema najavama igrača i trenera Armina Avdibegovića ekipa će biti kompletna. Iako ih u Brčkom očekuje teška utakmica, vjeruju da mogu do povoljnog rezultata. Nakon novogodišnjih praznika a u nastavku lige, ekipu Čelika će sa klupe predvoditi novi trener Josip Pandža.

Vodeća Bosna utakmicu 11. kola igra na domaćem parketu sa gradskim komšijama ekipom Gen-a i na najboljem je putu da zadrži vodeću poziciju na tabeli. U ostalim mečevima 11. kola A1 lige sastaju se: Igman BU-Travnik, IBU Spartans-Bošnjak, Gračanica-Radnički i Konjic-Turbina.

 

Izvor: zenicainfo.ba