Gradonačelnik Kasumović razgovarao sa članovima kluba “Isak-Ze”, nagrada za uspjeh Krnjića

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović upriličio je danas prijem za članove Kluba borilačkih vještina “Isak-Ze”, sa kojima je razgovarao o brojnim rezultatima postignutim u protekloj godini te planovima kluba za tekuću 2022. godinu.

Tom prilikom posebno se govorilo o uspjehu Ahmeda Krnjića koji je u bugarskoj Varni, u okviru SENSHI 10 događaja porazio Radovana Kullu i tako vratio pojas kikbokser prvaka u Bosnu i Hercegovinu.

“Iskrene čestitke na postignutom uspjehu, kao i na promociji naše države, ali i grada Zenice. Otkako sam preuzeo funkciju gradonačelnika nastojim nagraditi svaki uspjeh, trud i rad. Nedavno su mi bili sportisti našega grada koji su postigli odlične rezultate i odlučio sam ih nagraditi. Učniti ću to i sada za Krnjića koji je vratio pojas kikboks prvaka u BiH, ali i za dva člana Kluba borilačkih vještina “Isak-Ze” koji su, kako ste mi kazali, osvojili srebro”, poručio je gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

Prvak Krnjić, zajedno sa prisutnim članovima kluba, zahvalio se gradonačelniku Kasumoviću na nesebičnoj podršci koju im je Grad Zenica pružao u ranijem periodu, ali i što to nije izostalo ni ovaj put nakon što je postigao veliki uspjeh u bugarskoj Varni.

S obzirom na to kako su kao jedan od problema za klub pomenuli prostorije, a zbog sve većeg broja djece koja treniraju, gradonačelnik Kasumović obećao im je pomoći da prevaziđu ovaj problem i to pronalaženjem većeg i adekvatnijeg prostora za trening. Osim toga, dogovoreno je i pokroviteljstvo Grada Zenice predstojećem “Državnom prvenstvu u kikboksu”, a koje će se održati u Gradskoj areni “Husejin Smajlović” u martu mjesecu.

Ovom prilikom razgovaralo se i o pokroviteljstvu još jednog događaja i to revije profesionalnih mečeva u avgustu ove godine, a kada se navršava godišnjica od smrti Huseina Selimovića Muse, vrhunskog trenera kikboksa i boksa.

“Neizmjerno vam hvala na svesrdnoj podršci i što ste uvijek na raspolaganju svojim građanima, dokazali ste to i sada. Hvala i što ste odlučili podržati sve ono što naš klub planira realizirati u tekućoj godini”, poručili su članovi kluba “Isak-Ze”.