Gradonačelnik Kasumović ugostio atletičara Pezera

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović priredio je prijem za atletičara Mesuda Pezera i predsjednika Atletskog kluba Zenica, Nedžada Hecu. Zaželio im je dobrodošlicu i čestitao na izvanrednim rezultatima koje su ostvarili tokom prošle i ove godine.

Talentovani Mesud Pezer je nedavno osvojio zlatnu medalju na Zimskom evropskom bacačkom kupu u španjolskom gradu Gran Canaria, gdje je rezultatom od 20,69 metara popravio svoj lični rekord i ostvario normu za sudjelovanje na narednom Svjetskom atletskom prvenstvu, koje se u august održava u Londonu. Njegov rezultat iz Španjolske trenutno je drugi najbolji ovogodišnji rezultat u Evropi i peti u svijetu.

“Ako neko osvoji evropski tron i ide ka svjetskom tronu to je nešto najviše što se jednom čovjeku može desiti. Mi ćemo i dalje pratiti njegove rezuzltate i pomoći mu da ostvari sve svoje želje. Ovo je najbolje promocija grada Zenice i Bosne i Hercegovine. Ovo je samo jedan skromni poklon ovom vrhunskom sportašu. Grad Zenica će podržati sve klubove koji  postižu ovako dobre rezultate”- kazao je gradonačelnik Kasumović.

Zahvaljujući se na prijemu Mesud Pezer i predsjednik kluba Nedžad Heco obećali su i dalje dobre rezulte. Zahvalili su svim građanima koji su im na bilo koji način do sada pomagali.