Izvještaj sa XI Sportskih igara RVI – amputiraca Zenica

I ove 2021 godine održane su Sportske igre Organizacije RVI – amputiraca Zenica kao i prethodnih godina međutim i ove godine kao u protekle dvije godine zbog Pandemije Covid 19 bili smo spriječeni da se to organizuje u punom kapacitetu zbog mjera koje su donijete od strane Kriznih Štabova, kako države BiH, tako kantona i gradova zbog sigurnosti građana.

Prvenstveno smo se držali ovih sigurnosnih mjera uz sva poštivanja i u samoj brojnosti te nismo mogli okupiti više od 50 članova na jednom od takmičenja tako da smo ove igre podijelili u tri etape .

I etapa je bilo takmičenje u streljaštvu koje je organizovano u Domu strijelaca Zenica 21. 09. 2021 godine gdje je aktivno učešće uzelo 41 učesnik a najbolji među njima su bili :

  1. mjesto Mahmutović Ismet
  2. mjesto Bajrambašić Zijad

III. mjesto Isaković Derviš

II etapa je bilo takmičenje u stonom tenisu koje se održalo 23. 09. 2021 godineu Areni „Husejin Smajlović“ gdje je aktivno učešće uzelo 30 učesnika od kojih su najbolji bili :

  1. mjesto Kamerić Amir
  2. mjesto Alispahić Hasib

3. mjesto Fazlić Mensur

III etapa je bila sama završnica koja se održala na obližnjem izletištu Grada Zenica Smetovi 11. 11. 2021 godine gdje se održalo takmičenje u šahu, pikadu, bacanju kugle sa ramena i bacanje bombe u cilj. Takmičenje u kuglanju je odloženo zbog zatvaranja gradske kuglane i boćanje zbog nedostatka takmičara .

Pobjednici u disciplinama na završnom danu su kako slijedi :

Šah:

  1. mjesto Mujkanović Dervo
  2. mjesto Ahmetspahić Sead

3. Smajlović Faik

Pikado :

  1. mjesto Salkić Nedžad
  2. mjesto Buljubašić Fikret

3. mjesto Đidić Nihad

Bacanje kugle sa ramena :

  1. mjesto Talić Ramiz
  2. mjesto Mulalić Huske

3. Mahmić Salih

Bacanje bombe u cilj :

  1. mjesto Grabus Sejfudin
  2. mjesto Bajrambašić Zijad

3. mjesto Hrustić Hazrudin

XI Sportske Igre Organizacije RVI – Amputiraca Zenica – Smetovi 2021  „ Druženjem , rekreacijom i sportom protiv hendikepa “ protekle su u najboljem redu bez ikakvih poslijedica po članstvo .