Karate klub “Čelik” iz Zenice 13. i 14. marta organizator Prvenstva Federacije BiH

Karate klub “Čelik” iz Zenice 13. i 14. marta bit će organizator Prvenstva Federacije BiH u karateu za djecu od 8 do 13 godina. Na adresu domaćina, Karate saveza Federacije BiH do sada su stigle prijave iz 65 klubova sa preko 570 prijava za oko 490 takmičara i takmičarki. Nakon prošlogodišnja dva prvenstva naredno Federalno bit će treće u organizaciji Karate kluba “Čelik”.

„Velika je čast za naš Karate klub “Čelik” što smo opet dobili organizaciju prvenstva. U prethodnim godinama to nije bio slučaj, a u ovim teškim vremenima korone treba smoći hrabrosti za organizaciju takmičenja. Sama organizacija zahtjeva poštivanje svih epidemioloških mjera propisanih od strane kriznog štaba. Zbog toga smo razdvojili takmičenje na dva dana, na subotu i nedjelju, zbog većeg broja takmičara, a neće biti moguće prisustvo publike. Od svojih takmičara očekujem minimalno dvije medalje, dobro smo se pripremili, ali će konkurencija biti izuzetno jaka“, izjavio je Mario Zakić, predsjednik i trener u Karate klubu “Čelik”.

Domaćin je prijavio četiri takmičara i takmičarke pojedinačno i ekipno. Od zeničkih klubova na prvenstvu će učestvovati i Karate klub “Perfekt” sa 13 učesnika, a to su: Mejrem Bošnjak, Hana Cogo, Džinan Efendić, Zejneb Efendić, Lamija Kalabić, Rania Tatarević i Ali Zlotrg. Svi takmičari će nastupati kako u katama tehnikama, tako i u borbama.

Karate klub “Internacional” prijavio je sedam takmičara dok će Karate klub Alfu predstavljati tri takmičara.

Prvenstvo će se održati u Areni “Husejin Smajlović” bez prisustva publike, a takmičenja počinju u 9 sati.

 

 

Izvor: zenicainfo.ba