KAKO DA SVAKI DAN BUDE DAN ŽENA …i dan za bolje odluke!

Koliko puta ste do sada čuli da svaki dan treba da bude Dan žena, a ne samo 08.marta? Bezbroj. A koliko ste puta vidjeli da je neko zaista dosljedan i da svakog dana svoje omiljene žene tretira na taj poseban način kao 08. marta? Ako ste iskreni, ne previše puta.

Da se obećanje da je svaki dan Dan žena, nerijetko već 09. marta zaboravi ili spusti sa liste prioriteta, vidjeli smo već ovih dana. Sa druge strane, nije uvijek jednostavno imati vremena i mašte za kupovinu poklona, niti je poenta u tome. Ono što se krije iza te tako omiljene fraze „da svaki dan treba da bude Dan žena“, je da svojim najdražim ženama uvijek treba da skrećete pažnju da su vam bitne i da ih i kada prođe 08. mart podstičete da donose bolje odluke. Zato vam dajemo 3 prijedloga kojima od danas, pa svakog dana možete vašu baku, mamu, sestru, suprugu, djevojku, drugaricu ali i omiljenu komšinicu i prodavačicu podsjetiti da je svaki dan – njihov dan:

  1. Bar jednom nedjeljno uradite umjesto njih neki poslić koji baš ne vole

Raspremite im krevet, razvrstajte veš, složite knjige na polici, zalijte cvijeće, vratite ključ na svoje mjesto. Iako djeluje kao sitnica, ako svake nedelje uradite po nešto što inače one rade, a znate da ih baš mrzi, prijaće im. Znaće da obraćate pažnju, da mogu da se oslone na vas, a u tome i jeste poenta ideje da svaki dan treba da bude dan žena – u malim gestama koji nam olakšavaju i uljepšavaju život.

  1. Pomozite im da donesu bolju odluku

Podstaknite ih da više šetaju, manje gledaju televiziju, ne preskaču doručak i što je možda i najvažnije zamolite ih da prestanu da puše, jer briga o zdravlju vaših najdražih, uz sve male i velike poklone i geste, ipak ona najveća i najznačajnija, kako za njih, tako i za sve one koji ih vole. Vjerovatno i same znaju koliko je pušenje loša navika, a skrenite im pažnju i da prestanak pušenja, dugoročno znači i sasvim solidnu finansijsku uštedu. Ukoliko to ipak ne žele, pomozite im da cigarete zamijene, boljom alternativom. Jedna od njih je IQOS, a u našem gradu možete ga naručiti preko online prodavnice i on će za manje od 24. časa biti na vašim vratima. Ovaj uređaj predstavlja bolju alternativu od nastavka pušenja, jer je zasnovan na tehnologiji zagrijavanja, a ne sgorijevanja duhana, i samim tim eliminiše duhanski dim koji je glavni krivac za najveći broj problema povezanih sa pušenjem. A kada smo pomenuli i uštedu, do 14. marta možete ga  naći na specijalnoj akciji. Dovoljno je samo par klikova u IQOS online prodavnici i da vaša omiljena dama zakorači u budućnost bez duhanskog dima, jer za bolji izbor svaki trenutak je važan.

 

  1. Svakog dana im navedite jednu stvar zbog kojih su posebne

Probajte da svaki dan, ali baš svaki dan, svojoj posebnoj ženskoj osobi istaknete jednu njenu osobinu zbog koje je posebna. Potrudite se da svaki dan to bude druga osobina. Pa čak i navika, ili prosto način na koji nešto radi i rezonuje. To što brine za vas, što vam uvijek naglasi da joj se javite čim negdje stignete, što vas podsjeti da ponesete dokumente kada izlazite iz kuće, prekrije vas ćebetom kada zaspite u dnevnoj sobi, što vam šalje smiješne mimove i videe kada ste neraspoloženi, spremi ručak kada ne stižete od posla ni da se sjetite da bi trebalo da nešto pojedete,  što snimi vaše omiljenu emisiju kada zaspite prije nego što počne da se emituje ili što vam uvijek napravi kafu onakvu kakvu pijete, iako ona takvu ne voli. Ako sebi zadate zadatak da svakog dana vašoj omiljenoj ženskoj osobi ukažete na jednu njenu osobinu zbog koje je posebna, svaki dan će istinski biti dan žena.