Košarkaši Čelika na krilima fantastičnog Božovića upisali prvu ovosezonsku pobjedu

Utakmicu 4. kola prvenstva Kosarkaškog saveza BiH protiv Mladosti iz Mrkonjić Grada izabranici Josipa Pandže otvorili su na najbolji mogući način.

Već nakon tri minuta igre imali su vodstvo 13:0, poenima Božovića (10) i Gavrića (3). Ni tu se igrači Čelika nisu zaustavili već nastavljaju u istom ritmu te sredinom dionice imaju vodstvo 20 : 3. Gosti uspjevaju da se konsoliduju te konačno ulaze u utakmicu pred kraj prve četvrtine koja je završila sa 30:17. U drugom dijelu identična slika na terenu, uz asistencije i dobru realizaciju saigrača, večeras nemilosrdni Božović nastavio je da pogađa te je sa 30 poena u prvom poluvremenu predvodio tim Čelika. Gosti iz Mrkonjić Grada nisu značajnije uspjeli da zaprijete i ugroze rezultatsku prednost te je nakon dvije četvrtine okončano 59:38.

Treću četvrtinu, za razliku od prethodne dvije utakmice u kojima im je taj period igre kumovao porazima, košarkaši Čelika odigrali su veoma dobro te je na kraju te dionice igre rezultat glasio 79:52. Posljednju četvrtinu bolje otvaraju gosti serijom 0:9, dok domaći ne uspjevaju pratiti tempo igre dopustivši protivnicima da umanje rezultatski zaostatak.Četiri minuta prije kraja imali su 11 poena viška. Do kraja nije bilo većih poteškoća za ekipu Josipa Pandže koja je upisala prvu ovosezonsku pobjedu rezultatom 91:76. U ekipi Čelika najefikasniji je bio Milivoje Božović sa 38 poena, dvocifren je bio još Haris Delilać sa 15. Po 8 poena postigli su Ranko Križanović i Ermin Dedić. Kod ekipe Mladosti 30 poena postigao je Stefan Lakić, 11 Aleksa Stojanović, a po 10 poena Srđan Milanović i Filip Bakić.

 

Izvor: zenicainfo.ba