Malonogometni klub “Neimari” upisao drugu uzastopnu pobjedu

Malonogometni klub “Neimari” iz Zenice u nastavku Prve futsal lige Federacije BiH-grupa 1, upisao je drugu uzastopnu pobjedu.

Nakon domaćeg trijumfa protiv “DiaBiH-a” sa 5:2, u Žepču su bili bolji od istoimenog ligaša sa 3:4, a poluvrijeme je bilo 1:2 za Neimare. Zeničke haklere do pobjede su vodili: Bajrić, Ramić, Salkić i Šišić.

Bila je ovo šesta pobjeda “Neimara”, a trenutno su na omjeru 6:2 u pobjedama. Neriješen rezultat vodeće “Iskre Vrbas” u Konjicu od 3:3, smanjio je razliku između Bugojanaca i Zeničana na četiri boda. “Iskra” je prva sa 22 poena, dok su “Neimari” drugi sa 18 bodova.cNaredno 10.ckolo donosi duel “Neimara” i “Konjica”.

„Mi kada smo gostovali kod njih oni su imali neku okosnicu ekipe. Poznajući ljude koji su preuzeli klub dobro rade, doveli su par pojačanja. Mene uopće ne iznenađuje taj neriješen rezultat 3:3 sa Iskrom, a gledajući utakmicu mislim daje Konjic trebao čak da pobijedi. To nam govori da ćemo imati ozbiljnu utakmicu za vikend sa Konjicom, koja je dobra ekipa i dobro pojačana. To njihovo zadnje mjesto na tabeli nije pravo stanje kvaliteta, mi ćemo naravno težiti ka pobjedi jer to nam jedino vrijedi za dalji nastavak takmičenja“, izjavio je trener MNK “Neimari”, Mirko Čampara.

U prvom dijelu lige zenički ligaš slavio je u Konjicu sa 2:5, a u ostalim mečevima 10. kola igraju još: Iskra Vrbas-Željezničar i DiaBiH-Žepče, te je slobodna ekipa Drine.

 

Izvor: zenicainfo.ba