Novi futsal klub Neimari iz Zenice takmičit će se u Prvoj ligi FBiH

Zenički ljubitelji malog nogometa u narednoj takmičarskoj sezoni 2019./20. godina neće ostati bez svog predstavnika u ligaškom dijelu Prve futsal lige Federacije BIH.

Nakon odustajanja od takmičenja MNK Calp, u narednoj sezoni, u grupi 1, takmičiće se Malonogometni klub Neimari. Pripreme za narednu sezonu Neimari su počeli prije dvadesetak dana u dvoranama Bilmišće i Katoličakog školskog centra. Trener Mersid Bureković očekuje da će na raspolaganju za narednu sezonu imati listu od 18 igrača. Osim mlađih igrača pristupnice su potpisali i bivši igrači Calpa: Beganović, Imamović, Čajlaković, Hećo, Vehabović. Do početka lige prema planu priprema trenera Burekovića, ekipa bi trebala odigrati najmanje dvije prijateljske utakmice sa klubovima iz okoline.

U prvom kolu Prve futsal lige Federacije BIH u grupi 1 koje se igra 2. i 3. novembra MNK Neimari gostuje kod Drine u Goraždu. Ambicije kluba u prvoj takmičarskoj sezoni su zadržavanje statusa ligaša i stvaranje kvalitetnog tima za naredne sezone. U grupi 1 osim zeničkog ligaša su još Drina-DIABIH Ilidža, Žepče, Željezničar, Bugojno i Doboj Istok.

 

Izvor: zenicainfo.ba