Od naredne sezone još jedna zenička ekipa u najjačem rangu ženske košarke

U narednoj košarkaškoj sezoni 2020./21. godina Zenica će imati dva prvoligaša.

Uz Ženski košarkaški klub Čelik u najvišem rangu takmičiće se i Ženski košarkaški klub Jumper. Pored učešća u WABA ligi ove sezone, kao i u omladinskoj ligi, Jumper  se takmičio i u seniorskoj konkurenciji u A1 ligi BiH, gdje je s uvjerljivo najmlađom ekipom napravio odličan rezultat.

„Mi smo prije sedam dana krenuli sa trenažnim procesom u Areni.Treniramo dva puta dnevno, što je za ovu mladu ekipu nešto novo. Djevojke pokušavaju da se prilagode  na ovaj sistem dva puta dnevno ali ja mislim da će ova mlada ekipa tokom ljeta još napredovati. Mi smo sasvim zasluženo obezbjedili učešće u Premije ligi. U A1 ligi smo bili najmlađa ekipa i sigurno je da ćemo i u društvu najboljih biti među najmlađima. Mi u svom rosteru nemamo  nijednu igračicu koja je punoljetna. Sve su djevojke od 14 do 17 godina. Pred nama je jedno radno ljeto. Mi ćemo ga iskoristiti i predstaviti se u najboljem svjetlu u premijerligaškom društvu“, izjavio je za Zenicainfo.ba trener Jasmin Efendić.

U narednoj sezoni koja će biti veliko iskušenje  pružiće  priliku za afirmaciju i razvoj mladih igračica.

„Mislim da smo se svi zaželjeli košarke nakon duže pauze. Atmosfera u timu je odlična. Čeka  nas veliko iskušenje. Dobro radimo i imamo dosta vremena. Mislim da ćemo se  kvalitetno  spremiti“, izjavila je košarkašica  Farah  Džuherić

Ambicije kluba su izboriti  stalan status premijerligaša a narednih sezona izboriti mjesto u vrhu.

„Primarni cilj nam je da obezbjedimo opstanak u društvu najboljih da se stabilizujemo i da kroz naredne godine i kvalitetan rad sa ovom generacijom mi ćemo pokušati da se svrstamo u sami vrh ženske košarke u BIH“, optimista je trener Jasmin Efendić.

 

Izvor: zenicainfo.ba