Ovo je 28 igrača na koje Šuman računa za Evropsko prvenstvo

Šuman je prijavio 28 igrača na koje računa za Evropsko prvenstvo, a bh. javnosti to nije saopćeno. Do njega smo došli na stranici EHF-a, a osoba koja je slala spisak Evropskoj rukometnoj federaciji ponijela se izuzetno neodgovorno prema svom poslu.

Naša selekcija je jedina u kojoj nema podataka o visini i težini igrača, broju nastupa i pogodaka, a pojedincima nedostaje i podatak na kojoj poziciji igraju.

Zanimljivo, Šuman je na spisak igrača uvrstio samo dva igrača iz Premijer lige BiH, a to su Edin Klis iz bugojanske Iskre te veteran Muhamed Toromanović koji nastupa za visočku Bosnu.

Spisak igrača izgleda ovako: Nebojša Grahovac, Benjamin Burić, Tomislav Nuić, Alen Ovčina, Enes Keškić, Srđan Predragović, Senjamin Burić, Muhamed Toromanović, Nikola Prce, Mirsad Terzić, Mirko Herceg, Josip Perić, Marko Panić, Dejan Malinović, Igor Mandić, Ibrahim Haseljić, Dino Hamidović, Admir Ahmetašević, Gafar Hadžiomerović, Saša Puljizović, Elmir Građan, Ivan Karačić, Marin Vegar, Edin Klis, Marko Tarabochia, Edin Tatar, Muhamed Zulfić i Vladimir Vranješ.

Delegacija naše reprezentacije imat će osam članova te će uz selektora Bilala Šumana u Norvešku putovati i asistenti Lasse Boesen, Edin Bašić i Mario Blažević, doktor Amer Nezirović, fizioterapeut Muris Đug, glasnogovornik Jasmin Tajić te šef delegacije Asim Šahman.

Od 28 igrača na Evropskom prvenstvu će igrati 16.

Naša selekcija će igrati u grupi D koja se igra u norveškom Trondheimu, a rivali naše selekcije su Francuska, Norveška i Portugal. Najbolje dvije selekcije iz grupe nastavljaju takmičenje u drugom krugu.

 

Izvor: zenicainfo.ba